WELCOME


About me

heyy stalter, my name is Tengku Daniel Hafizee. Blog tak cantik pun. Kalo tengok-II saje tak cukup, follow lah sekali blog ni. Hehe. Terima Kasih yang dah follow tu. Kerjasama anda amatlah dihargai <3

Thursday, 9 August 2012

DIRIKU BAGAIKAN SI PARI-PARI KECIL YANG KESEPIAN MENUNGGU SAAT KEMATIAN

Assalamualaikum , kepade pembace blog - sy menulis blog ni buat kali terakher .. Lepas ni , sy dah tak update blog lg .. Sy tules blog ni sambil berbaring di atas katil hospital *bukan  nak show off .. Hihi .. * Sy kat hospital ni ditemani dengan kakak2 sy  yg comel n baik ni .. Hihi ,, kadang2 ad jugak perasaan yg nk nanges .. Sebenarnye , sy taknak share bende sedih dah tu nk bt macam mane ,, buat kali terakher .. Nak tau tak , bulan puase ni sy dah tnggal 15 hari . Hihi ,bt malu je kan ... Kite bukan nye saje2 nak tinggal , dah mmg kene tinggal .. Mase kite lumpuh hari tu kan , family kite pg bercuti dekat Kuala Terengganu .. Hihi , dekat je .. Tyme tu , kkak kite yg tgh berpuase angkat kite n bawak main2 .. Huhu ,, rindu nye saat tu :')

Kakak2 kite layan je kerenah kite mase tu tp kenape papa tyme tu sedih tgk sy ? Mngkin papa rindukan mami .. Bile sy tanye kakak , diorang cakap papa takut khilangan sy .. Owhh , yeke ? Sy pun taknak tinggalkan papa sebaik malaikat tu .. Tyme sy lumpuh kan , papa sy lha yg selalu mandikan sy pd wktu yg sme, sy selalu je cite kat papa sy pasal orang yg sy anggap abang kandung sy sndiri .. Hihi , papa tak kesah pun , sebab sbelum ni , sy tak pernah cite kat papa pasal mane2 orag pun .. Sebab sy tau dah , abang sy ni org yg terakher dalam hidup  sy yg sy sayangi sepenuh hati .. Sy selalu pujuk papa sy supaye boleh bwak si abang tu duk rumah sy .. Hihi , papa setuju tp abang ni lhaa taknak .. well , orang tengah belaja kann ?

Sejak akher2 ni , hidung ngan mulut sy selalu je keluar darah .. Banyak pulak tu ,, bile pegi check dekat hospital , doktor cakap sy dah kene serang oleh Cancer Ganas yg sukar diubati .. Lepas dapat keputusan tu , papa nangis sambil peluk sy .. Dah memang takdir kut ,, nak bt macam mane ? Kite taknak menyusahkan keluarga kite dah .. Beribu-ribu duit papa habes tuk sembuhkan kite .. Akher-akher ni , fon kite tak berbunyi pun .. Bile kite mesej abang tu , die langsung tak balas .. Kite call , tak rajen nak angkat .. Biar lha die nak tenangkan fikiran .. Die memerlukan mase .. Mungkin kite bt salah kat die , tapi kite tak sedar pun .. Hmmm , bile kite tanye die , die cakap takde ppe pun .. Setiap kali kite msej dengan die , die cume balas " Xde pe " . Ayat tu je yg die selalu balas .. Bile sy bg mesej yg sy dah tak kuat , tak dibalas pun .. Hmm , mungkin die dah ad adik yg lain . Adik yg die syg sgt2 ..

Knpp die bt mcm ni kat kite haaa ? Kite pun tak tahu .. Mungkin dah takdir ,, bia lhaa die ... Sekarang fon kite dah tak jadi sebahagian dari hidup sy .. Sebab sy nak luangkan mase yg ad ni dengan keluarga tersayang .. Tp sy tetap sayang die sebagaimane sy sayang keluarga sy .. Tp kenape die menjauhkan diri die dari kite ? Ap salah kite entah .. Yg lebih terase lg , bile sy call pakai number sy sendiri , langsung tak angkat sampai lha hari ni .. Tp bile sy pakai public phone ,, hmm , serta merta angkat .. Takyah tunggu ring ring ring pun .. Hmm , mmg die dah tak syg sy ... Terima je lhaa .. Yg penting sy sayang die sampai sy mati .. walaupun die tak sayang sy .. Sebelum sy mengundur diri tulis entry  ni , sy nak mintak maaf byk2 atas semue salah sy .. Last sy dengar suare die pun lepas berbuke .. Huhu :').. Ap2 pun kalo ad tersalah ckp tu , maafkan lha ye .. Hidup sy dah tak lame .. Sebab tu lha sy ckp sy ni bagaikan Si ari-pari Kecil Yang Kesepian Menunggu Saat Kematian .. Assalamualaikum =')

1 comment:

  1. hari tu bkan awk dah discharged ke ?? means da sihat sikit ??

    ReplyDelete