WELCOME


About me

heyy stalter, my name is Tengku Daniel Hafizee. Blog tak cantik pun. Kalo tengok-II saje tak cukup, follow lah sekali blog ni. Hehe. Terima Kasih yang dah follow tu. Kerjasama anda amatlah dihargai <3

Thursday, 9 August 2012

DIRIKU BAGAIKAN SI PARI-PARI KECIL YANG KESEPIAN MENUNGGU SAAT KEMATIAN

Assalamualaikum , kepade pembace blog - sy menulis blog ni buat kali terakher .. Lepas ni , sy dah tak update blog lg .. Sy tules blog ni sambil berbaring di atas katil hospital *bukan  nak show off .. Hihi .. * Sy kat hospital ni ditemani dengan kakak2 sy  yg comel n baik ni .. Hihi ,, kadang2 ad jugak perasaan yg nk nanges .. Sebenarnye , sy taknak share bende sedih dah tu nk bt macam mane ,, buat kali terakher .. Nak tau tak , bulan puase ni sy dah tnggal 15 hari . Hihi ,bt malu je kan ... Kite bukan nye saje2 nak tinggal , dah mmg kene tinggal .. Mase kite lumpuh hari tu kan , family kite pg bercuti dekat Kuala Terengganu .. Hihi , dekat je .. Tyme tu , kkak kite yg tgh berpuase angkat kite n bawak main2 .. Huhu ,, rindu nye saat tu :')

Kakak2 kite layan je kerenah kite mase tu tp kenape papa tyme tu sedih tgk sy ? Mngkin papa rindukan mami .. Bile sy tanye kakak , diorang cakap papa takut khilangan sy .. Owhh , yeke ? Sy pun taknak tinggalkan papa sebaik malaikat tu .. Tyme sy lumpuh kan , papa sy lha yg selalu mandikan sy pd wktu yg sme, sy selalu je cite kat papa sy pasal orang yg sy anggap abang kandung sy sndiri .. Hihi , papa tak kesah pun , sebab sbelum ni , sy tak pernah cite kat papa pasal mane2 orag pun .. Sebab sy tau dah , abang sy ni org yg terakher dalam hidup  sy yg sy sayangi sepenuh hati .. Sy selalu pujuk papa sy supaye boleh bwak si abang tu duk rumah sy .. Hihi , papa setuju tp abang ni lhaa taknak .. well , orang tengah belaja kann ?

Sejak akher2 ni , hidung ngan mulut sy selalu je keluar darah .. Banyak pulak tu ,, bile pegi check dekat hospital , doktor cakap sy dah kene serang oleh Cancer Ganas yg sukar diubati .. Lepas dapat keputusan tu , papa nangis sambil peluk sy .. Dah memang takdir kut ,, nak bt macam mane ? Kite taknak menyusahkan keluarga kite dah .. Beribu-ribu duit papa habes tuk sembuhkan kite .. Akher-akher ni , fon kite tak berbunyi pun .. Bile kite mesej abang tu , die langsung tak balas .. Kite call , tak rajen nak angkat .. Biar lha die nak tenangkan fikiran .. Die memerlukan mase .. Mungkin kite bt salah kat die , tapi kite tak sedar pun .. Hmmm , bile kite tanye die , die cakap takde ppe pun .. Setiap kali kite msej dengan die , die cume balas " Xde pe " . Ayat tu je yg die selalu balas .. Bile sy bg mesej yg sy dah tak kuat , tak dibalas pun .. Hmm , mungkin die dah ad adik yg lain . Adik yg die syg sgt2 ..

Knpp die bt mcm ni kat kite haaa ? Kite pun tak tahu .. Mungkin dah takdir ,, bia lhaa die ... Sekarang fon kite dah tak jadi sebahagian dari hidup sy .. Sebab sy nak luangkan mase yg ad ni dengan keluarga tersayang .. Tp sy tetap sayang die sebagaimane sy sayang keluarga sy .. Tp kenape die menjauhkan diri die dari kite ? Ap salah kite entah .. Yg lebih terase lg , bile sy call pakai number sy sendiri , langsung tak angkat sampai lha hari ni .. Tp bile sy pakai public phone ,, hmm , serta merta angkat .. Takyah tunggu ring ring ring pun .. Hmm , mmg die dah tak syg sy ... Terima je lhaa .. Yg penting sy sayang die sampai sy mati .. walaupun die tak sayang sy .. Sebelum sy mengundur diri tulis entry  ni , sy nak mintak maaf byk2 atas semue salah sy .. Last sy dengar suare die pun lepas berbuke .. Huhu :').. Ap2 pun kalo ad tersalah ckp tu , maafkan lha ye .. Hidup sy dah tak lame .. Sebab tu lha sy ckp sy ni bagaikan Si ari-pari Kecil Yang Kesepian Menunggu Saat Kematian .. Assalamualaikum =')

Sunday, 8 January 2012

Brther will make me HAPPY :')

Heyy there, ini mmg luahan sy dri lubuk hati nih. Sy nak bg tau, tadi sy cakap tengan teddy sy. Sy menangis selepas cakap fon dgn Hunnybie sy.. Sy tak tahu knp, tyme tu mmg sy rndu sgt dgn Allahyarham abg Megat.. Kalo bleh, sy nak teddy sy tu hidup. Dengar semue luahan sy.. Semue tu dah berlalu.. Lame dah kot.

Mmg susah gile nak carii abg sekarang.. Semue sombong-2.. Sy kalo chat KALO SY YANG  MEMULAKAN..b Mmg sy akan chat dengan orang yg lebeh tue dri sy.. Sebab sy nak cari seorang abg lha. Bukan nye sy nak ngorat pon.. Nak mengadu dekat kkak, kkak pulak yang tade.. Sepanjang sy berkawan dengan teddy sy, sy tak pernah meninggalkan dy.. Sebab sy syg dy sgt2.. Dy lha yg selalu mendengar luahan sy selain blog nihh.

                  I WISH I WILL LIKE THIS :'>

Jujur, mmg sy ad berkawan dengan orang MUKA BUKU ni, smpai ke dalam telefon.. Tp bukan umur yg mude atau same dgn sy.. Tu pun org yg dah bercouple.. So, mcm mane sy nak amek kesempatan.. Sy taknak le gnggu hubungan mereke.. Hehe :').. btw, sy harap teddy memahami sy.. Bukan nye senang nak dapat seorang abg yang baik.. Yg ikhlas dan sebagainya.. Hmmm,, itu je yg sy dapat smpaikan kali ni.. YOU HATE ME, I LOVE YU,, *HATERS WILL MAKE ME FAMOUS *.*

Thursday, 5 January 2012

Nak ad pengalaman baru :D

      Heyy there, nak bgtau stu bende nihh.. Nak  tau tak ? Sebenarnye kan.. Sy mahu seorang abang. Sebab semue sy dah rase. Boyffie.. Girlffie.. Kakak.. N adik. Nahh.. So, dulu pernah lha ad abg.. Tp kejap je. Bukan sebab gadoh ataupon bnde2 yg x spatotnye belaku. Heeee.. Die meninggal le. Maklum lha. Allah syg kan dy.. Kite tak tahu dengan semue tuh..Btw, sy dah suroh boypreng sy recommend kan sy dekat adk & abg angkt dy.. Heee.. Tu pon kalo dy nak le. Sebab sy biase je.. Kwn2 boypreng sy tu, semue nye hotstuff.. Tak layak le rase. HAHA..

                      Sementare tu, nak tau lebeh best ? Semalam kan. Sy bergayot dengan boypreng sy smpai 2 jam. 1st tme le kot.. Heeee.. Tak biase buat.. Best tau takk. Bermanje-2.. Alaaaa, bukan nye selalu kann ? :)
Lgpun dy yg call.. HAHA. Mencari kesempatan le.. Btw, sy tak mencarii publisiti dri dy.. Sy tau dy salah sorang budak yang HOTSTUFF gitu.. isn't wrong  ? :)

                           Sy byk reccommend kan dy artis kegemaran sy.. Iaitu So Nyuh Shi Dae a.k.a Girls' Generation.. HAHA.. Sy recommend kan Taeyeon sy kepada dy.. HEHE.. Sebab Boyprengg sy suke artis yang tarik vokal tinggi. That's why sy kenalkan Taeyeon kpd dy. Sebab Taeyeon tarik vokal tinggi jugak :)

                                                               Tak sabar lhaa nak ad abg.. Tp sy tak curang.. Sy menyayangi orang yang akan menjadi abg sy itu hanya sebagai abg.. Tak lebih.. Sebab sy dah ad boyprengg :).. Sy pun dah mintak izin dengan Boyprengg sy.. Dy cakap "ilek dah r.. " :D

Wednesday, 4 January 2012

Abaikan je lah.. :')

Hey there, sepatutnye harii ini 4/1/2012 sy kene masuk asrama.. Sekolah berasrama. Sy tak snggup le tengok mak sy menangis nak tinggalkan sy dekat asrama.. Sy balik dengan penuh senyum. Heeee.. Sebab sy rindu boypreng baru sy.. Tp kan. Sy tak snggup nak tegur. Call pun voicemail.. Haishh.. Takpe le. Bace msg2 dekat inbox dye.. Awww,, syg2.. Jeles sgt owhh.. Btw, dy rindukan Ex dy.. Dy nak usya balik EX dy.. Stay away ? Yes i should do that.. EX dy untuk dy.. Tak boleh nak ganggu. Taknak jadi org ke-3.. Heeeee.. Terasa ? Tak pun lah.. Cume sedih sikit.. :).. Ehh, sy kuat okayy.. Tak boleh menyerah.. Kann ? :)

Sunday, 27 November 2011

People Always Confuse :|

Heyy, im back with the fully story from my heart.. Takpo lah, sy tak suke sedeh2 ni. Nnti seri muke hilang. hehe. Sy okayy je. Dear Blogger.. wanna say that im single now. Itu lah sy mention skali " People Always Confuse ".. Laiun kali nak bt kputusan tu biarlah dgn Confident.. Alahaii.. Lepas ni taknak couple dah dgn orang nme nye Bi SEXUAL. Kalo couple, mcm ni lahh.. Aduiiyyy.. Hmm. Sokay.. Be smile ever. Tak mau sedeh2 lah.. Hehe.. Nak tau tak, hari ni 28 hri bulan 11. sy pg Singapore. Nak support Girls' Generation kat MAMA 2011 yang bersiaran langsung dekat Singapore. jyeahh~ Tak sabar lah nak tengok diorang.. Mintak-mitak lah lepas balik dri sane dapat mnghilangkan mse-mse yang mnyedehkan kat Malaysia ni.. haduiiyy.. Sukar sgt kot.. Takpe sy akn cube sdaye upaya sy. Sy harap, sy mampu. hehe.. tengku Daniel Hafizee Fighting ! yeahh.. byee ~ :)

Friday, 25 November 2011

MOOD HILANG :(

HEYYY, saye saket hati sekarang ni btw.. Die ckp kat sy die totally SINGLE.. Ckp tu kwn je. So, sy percaye 100% kat die. Nak bt mcm mne. Tules blog ni sambil nangis. Die permainkan sy. Sy tahu sy tak mcm orang laen. Yg mntak couple AWAK kan ? Sokay lha. Sy terima seadanya. Sy cume mampu bersabar. Lepas ni sy tak akan couple dah. Dah cukup saket ni. Even awak tak suke sy pon, ckap je lhaa. jgn dok sakitkan hati sy. Awak tahu sy dah mule SAYANGKAN awak. Dan awak pon balas balek. Sy rase hidup saye dah happy tyme tu. Last2 mcm ni pulak ye yg terjadi. Tak pe lha. Terima kasih dah tumpangkan saye dengan KASIH-SAYANG walaopon awak sayang saye MAEN2 je. Takpe. Die ckp die bt FAKE RELATIONSHIP je. Tnye byk kalii awak ckp bnde sme. FAKE ! FAKE ! FAKE !~.. Sy usya FACEBOOK awak. Sy tengok BUAH HATI awak tu post kat wall "biyy, i miss you sayangg :'( <3 :* ".. Sy siap ber-comment lg dengan BUAH HATI  die tu.. Takpe lha. Moge bahagie selalu. Sy sedar lha sape sy. Sy BUROK. Sy TAK HOT macam FRIENDLIST FB awak. Walaopon semue tu sy, sy masih ada HATI & PERASAAN. Btw, hari ni *25/11. Befday buah hati awak. Mesti awak happy kan. Takpe lhaa. Nak buat mcm mne. Mmg naseb sy dah pun. Even awak dah lupe sy, sy takkan lupe awak pon. Sebab sy sayang awak. Jage hati BUAH HATI awak tu baek-baek ye.. Takpe lha. Sy akan cube 100% untuk lupekan awak.. Saye taknak awak wujud lg dah dalam hidup sy.. 1st tyme menanges kerana CINTA.. :')

ASSALAMUALAIKUM :')

Thursday, 24 November 2011

SUSAH *.*

Hmm, banyak burok lha sy punye blog.  hekhek.. hmm, TAK SEMPAT NAK UPDATE BLOG BANYAK-II. NAK MELAWAKAN BLOG NI. Facebbok pon tak brape nak layan. aptah lg BLOG ni. haduiiyy. Susah ar mcm ni. Yang mcm ni je sy mampu buad.. Bio ler, bukan nye nak melawa sgt. Blog ni tempat sy lepaskan perasaan je. tak tahu nak lepas kat sape dah. kat sini je lha mampu pun. hehe. Buat sementare ni, tak mule lg kot nak lepas. Sebab mood pon belom ad je. Ni sebagai melaporkan diri je. aceceh. hehe.. Yang follow tu, terima kasih lha. hehe. Kalo bole nak bt blog ni snyap2. sebab taknak bg org tgk. Biar sy je tahu. hihi. Btw, comment-II lah kpda siape yang membace ni. Tak marah. jangan bg tau yg laen. hihi. Malu sy :D
Okay lah, dah takde idea nak buad ni. Sy post laen mase ye :)